• Deze maandag werd er niet getraind, omdat de inhaalwedstrijd tegen Achilles op het programma stond. Na de nederlaag van zaterdag tegen GKV waren we vandaag van plan om een beter resultaat te behalen.

De wedstrijd begon helaas niet zo heel goed. We hadden moeite om de bal uit ons verdedigingsvak te krijgen en net als zaterdag wisten we hem ook maar moeilijk in de korf van de tegenstander te krijgen. Achilles bleek een paar goede afstandsschutters te hebben opgesteld en na 1 periode was het 3-2 in ons nadeel.

Daarna gebeurde er tot de rust niet zo heel veel. Beide ploegen hadden moeite om vrij voor de korf te komen en er kwam voor zowel Achilles als Lynx nog 1 doelpunt bij deze helft.

Na rust was het aanvalsvak met Jamila, Jennifer, Laura en Brent lekker op dreef. Er kwamen veel kansen voor ons en we wisten liefst 5x te scoren in de derde periode. Ondanks goed verdedigen van Cherilyn, Leticia, Amber en Milou leverde dit helaas geen voorsprong op. Met nog 1 periode te gaan was de spanning om te snijden, want het stond 8-8.

Alwin kwam er toen bij in de aanval en we wisten beetje bij beetje de wedstrijd naar ons toe te trekken. We onderschepten ook steeds meer ballen van Achilles. Toch leken we met een nederlaag naar huis te gaan toen het 9-8 werd voor de thuisploeg. Maar inmiddels is wel bekend dat bij Lynx D1 het woord opgeven niet in het woordenboek staat. We wisten ons namelijk knap terug te knokken tot 9-9. Daarna kregen we nog een paar kansen, maar de bal ging helaas niet meer in het mandje. Een zwaar bevochten gelijkspel dus, waar vooral de vele toeschouwers van hadden genoten. De doelpunten kwamen vandaag op naam van Jamila (2x), Brent (5x), Alwin en Cherilyn (beide 1x).

Nu staat er nog maar 1 wedstrijd op het programma dit seizoen. op 15 juni gaan we het op ons eigen veld opnemen tegen het altijd lastige KVS.

Groetjes Marcel en Jan-Willem