• De voorjaarsvakantie was begonnen, maar de D1 moest als enige Lynx-team deze zaterdag in actie komen. We speelden tegen Fortuna, waar we thuis een nipte overwinning op hadden behaald. Toen was ons al duidelijk geworden dat de tegenstander van vandaag een hele goede ploeg is. We hadden lekker veel toeschouwers meegenomen om ons aan te moedigen.

Zoals wel vaker de laatste tijd moesten we er in het begin van de wedstrijd nog een beetje inkomen. Slordig spel met als gevolg veel balverlies. De verdediging hield het aardig dicht, maar Fortuna wist de eerste periode toch op een 3-0 voorsprong te komen.

De tweede periode wist ons aanvalsvak een aantal keer goed door de verdediging van Fortuna te komen. Snel rondspelen, goed afvangen en op het juiste moment insnijden leverden ons deze periode liefst 4 doelpunten op. Ook de thuisploeg wist er 4 te maken en zo gingen we rusten met een 7-4 stand. In de thuiswedstrijd hadden we een achterstand nog weten om te buigen in een overwinning, dus we hadden de hoop op minimaal een gelijkspel nog niet opgegeven.

De derde periode hield onze verdediging het heel goed dicht. Slechts 1x wist Fortuna te scoren. Helaas lukte het onze aanval niet om nog wat doelpunten aan ons totaal toe te voegen, maar de aanvallen liepen een stuk beter dan in het begin van de wedstrijd.

Nog 1 periode te spelen met een achterstand van 4 doelpunten lijkt vrij kansloos. En toen het zelfs 9-4 werd leek de wedstrijd gespeeld. Leek ja, want niets was minder waar. Drie Lynx-doelpunten op rij brachten de spanning weer helemaal terug. Zouden we dan weer zo’n stunt gaan uithalen als in de thuiswedstrijd? Het antwoord is helaas nee, want Fortuna is natuurlijk gewoon een goede tegenstander, die een gelijkspel had behaald tegen Achilles en de uitwedstrijd tegen GKV met liefst 0-10 had gewonnen. Zowel Fortuna als Lynx scoorden allebei nog 1x waardoor de eindstand, net als in de thuiswedstrijd 10-8 was, alleen nu voor Fortuna. Alwin en Jesse scoorden ieder 3x en dat was knap, omdat ze allebei maar 1x in het aanvalsvak stonden deze wedstrijd. De overige 2 doelpunten werden gescoord door Brent. Bikkel van de dag was Cherilyn, die ondanks een vervelende enkelblessure toch mooi een halve wedstrijd meespeelde.

Na vorige week was dit weer een wedstrijd waarin we het een op papier betere tegenstander heel lastig weten te maken tot diep in de laatste periode. We zijn een stuk hoger ingedeeld dan op het veld. Een nieuw kampioenschap zit er daarom niet in, maar we draaien heel goed mee in de middenmoot van deze poule. Het is goed te zien dat de zwaarder tegenstanders een zeer positief effect hebben op ons spelniveau.

Na een zaterdag zonder wedstrijd volgt over 2 weken de uitwedstrijd tegen koploper Refleks uit Rijswijk. Een zware tegenstander, maar we gaan ze de punten zeker niet cadeau geven.

Groetjes Marcel en Jan-Willem