• Na 3 weken zonder wedstrijd stond vandaag de eerste uitwedstrijd van de voorjaarscompetitie op het programma. We moesten hiervoor naar Scheveningen om tegen “oude bekende” KVS te spelen. Daar hadden we in het najaar al 2x tegen gespeeld en steeds nipt gewonnen.

Het begin van de wedstrijd was van onze kant niet bepaald flitsend te noemen. Het lukte ons niet om de bal lang in ons aanvalsvak te houden, met als gevolg dat we in de eerste periode slechts 1x op de KVS-korf konden schieten. De tegenstander kreeg ook niet veel kansen waardoor beide ploegen nog niet hadden gescoord toen we van vak gingen wisselen.

De tweede periode kwamen we wat beter in de wedstrijd. Maar dat was helaas pas nadat KVS de bal 2x in ons mandje had gelegd. Daarna lieten we zien dat we een team zijn dat nooit opgeeft. Ook wij kregen nu een aantal goede mogelijkheden en wisten net als de Scheveningers 2x te scoren. En we hadden zelfs een goede kans om op voorsprong te komen, maar helaas ging de strafworp er niet in. We gingen dus rusten met een 2-2- stand.

Eigenlijk liep het gaandeweg de wedstrijd steeds beter bij ons , maar toch was het KVS dat weer op voorsprong kwam. Maar we gaven niet op en wisten voor het einde van de derde periode wedeom op gelijke hoogte te komen.

Nog 12,5 minuut te gaan en we hadden het gevoel dat we hier toch nog met een overwinning vandaan konden gaan. Helaas was het KVS dat voor de derde keer deze wedstrijd op voorsprong kwam. En daarna hoorden we hun coaches roepen dat ze “lang moesten spelen”, wat betekent dat ze de bal lang rond moesten spelen, zodat wij geen tijd meer zouden hebben om de bal in ons aanvalsvak te krijgen. Maar toch wisten we de bal nog te onderscheppen en snel naar de aanval te brengen. En voor de zoveelste keer deze wedstrijd toonden we aan dat we NOOIT en dan ook NOOIT opgeven. We kwamen op 4-4 met nog een minuut te gaan. En we wisten de bal daarna snel te onderscheppen, waardoor we nog 1x op de korf konden schieten. En die bal ging er nog bijna in ook. Maar eerlijk gezegd zou dat een beetje te veel van het goede geweest zijn, want de 4-4 eindstand was eigenlijk de enige juiste uitslag voor deze wedstrijd.

Een lastig potje dus vandaag. Dat wisten we van te voren, want het (te) felle spel van KVS ligt ons niet echt. Het grootste pluspunt van deze wedstrijd is dat jullie je niet zomaar weg lieten duwen door de tegenstanders en knokten voor iedere bal. En verder was, net als in de vorige wedstrijd, het afvangen bij ons weer heel goed verzorgd. Heel belangrijk om de bal in de ploeg te houden, of om de tegenstander geen tweede schietkans te geven.

Volgende week treffen we weer een ploeg die we goed kennen: GKV, waar we in het zaalseizoen ook tegen gespeeld hebben.

Groetjes Marcel en Jan-Willem