• Onze openingswedstrijd van de voorjaarscompetitie was er één op ons eigen veld tegen het team van Achilles waar we in het najaar ook al tegen hadden gespeeld. Toen hadden we 2x vrij eenvoudig gewonnen en dat was precies wat we vandaag ook van plan waren. We moesten het deze zaterdag doen zonder Laura, Jennifer en Marcel, die lekker van hun vakantie aan het genieten waren.

We begonnen vlijmscherp aan de wedstrijd en kregen dan ook een aantal goede kansen in de eerste minuten. Maar toch werd de score geopend door een heer van Achilles. Dat viel even tegen, maar zoals zo vaak konden we ons hier snel overheen zetten. We gingen gewoon weer verder waar we gebleven waren en gaven flink gas in de aanval. En niet zonder resultaat: Jamila (na een mooie aanval), Brent (van grote afstand) en Amber (na heel goed afvangen) brachten ons op een 3-1 voorsprong. Helaas maakte de tegenstander vervolgens 3-2, maar daarna scoorde Brent met een doorloop na goed aangeven van Jamila.

De tweede periode was Jesse helemaal los. Liefst 3x wist hij de bal in het mandje te leggen. Intussen gaven we in de verdediging heel weinig kansen weg. Toch wist Achilles er nog eentje te maken, waardoor we met een 7-3 voorsprong gingen rusten.

In het vervolg van de wedstrijd leek het of de tegenstander de moed had opgegeven. Steeds vaker wisten we door hun verdediging te komen en we kregen zoveel levensgrote kansen, dat het een wonder was dat we er deze periode slechts 4 scoorden. Eerst maakte Brent 2 doelpunten op rij, waarvan de laatste een doorloopbal na een geweldige razendsnelle aanval met Alwin en Jamila. En Jamila en Alwin scoorden zelf deze periode allebei ook nog een keer. Ook Achilles maakte er deze periode nog twee.

De laatste periode vloeiden onze krachten een beetje weg door de warmte en we werden ook een beetje nonchalant door onze grote voorsprong. Steeds vaker gooiden we de bal naar een tegenstander en in onze verdediging vielen ook wat gaatjes. Met doelpunten van Yasin en nog eentje van de tegenstander kwam de eindstand op 12-6 en dat is een hele mooie score.

Extra knap omdat Achilles door slim wisselen hun beste speelster liefst in 3 perioden in het aanvalsvak had staan (vinden wij een beetje flauw, maar het mag wel volgens de regels). Gelukkig hadden we hier vooraf rekening mee gehouden door in elk vak een goede doorloopjes-verdedigster te zetten. En Jamila en Leticia gaven haar bijna geen kans om er langs te gaan. Ze scoorde slechts 1x en dat was met een afstandsschot. Cherilyn stond ook lekker te verdedigen tegen hun 2 snelste jongetjes en Milou speelde een wat ongelukkige eerste helft, maar herstelde zich razend knap in de rest van de wedstrijd.

Onze volgende wedstrijd is op 11 mei. Dan is KVS de tegenstander. Een erg fel spelende ploeg, waar we het in het najaar behoorlijk lastig tegen hadden. We zijn dus gewaarschuwd!
    Als laatste willen we onze 2 invallers nog hartelijk bedanken voor hun inzet.

Groetjes van Jan-Willem