• Onze eerste wedstrijd in de zaal was er één tegen GKV. Dit team waren we vorig seizoen al op het veld tegengekomen. Dat leverde toen 1x winst en 1x verlies op. Geen gemakkelijke tegenstander dus om de competitie tegen te beginnen. Laura en Milou konden dit keer helaas niet meedoen. Sofia wilde wel meedoen en zo hadden we toch nog 8 spelers.

We zagen al gauw dat het eerste aanvalsvak van GKV de bal snel rond liet gaan. Gelukkig stonden we goed te verdedigen en in ons aanvalsvak was zo ongeveer elke kans een doelpunt. Dit leverde halverwege de eerste helft een 2-3 voorsprong op.

GKV kwam al vrij snel in de tweede periode op 3-3. Wat we vooraf al dachten, bleek ook uit te komen: het werd een pittige wedstrijd, waarin beide partijen elkaar nauwelijks ontliepen. Toch was het Lynx dat de eerste helft met een 3-4 voorsprong wist af te sluiten.

In de rust gaf Amber aan dat ze wel erg veel last van haar knie had. Maar we hadden geen wissels, dus moest ze door. Gelukkig ging het in de tweede helft steeds beter met de knie en kon deze bikkel de wedstrijd gewoon uitspelen.

De derde periode lukte het ons nog steeds niet om GKV van ons af te schudden. Wel wisten we onze voorsprong te verdubbelen, want het stond 4-6 met nog één periode te gaan. Hoogtepunt van deze periode was het moment waarop Brent een bal binnen probeerde te houden, maar daardoor de goedgevulde prullenbak op zijn pad niet meer kon ontwijken. Gevolg was een stortvloed aan mandarijnenschillen en klokhuizen van appels die over de grond rolden. Gelukkig stonden er genoeg mensen langs de kant om de boel snel weer op te ruimen.

De laatste periode was vooral ons aanvalsvak lekker op dreef met een paar hele mooie doelpunten. Ook GKV wist deze periode nog 2x te scoren, maar het was toch echt Lynx D1 dat met een 6-9 overwinning in de tas terugging naar huis.

Het was een behoorlijk pittige wedstrijd vandaag, waarbij de felheid van de GKV-spelers ons de nodige problemen opleverde. Gelukkig hielden we ons hoofd koel en wisten we onze kansen goed te benutten. Wat vooral opviel was dat jullie steeds beter worden in het voorverdedigen, waar we natuurlijk afgelopen week ook veel op getraind hadden. De doelpunten werden vandaag gemaakt door Jamila, Cherilyn en Alwin.

Volgende week spelen we voor het eerst dit seizoen een wedstrijd in onze eigen sporthal. Tegenstander is Fortuna uit Delft.

Groetjes Marcel en Jan-Willem