• Vandaag speelden we de eerste thuiswedstrijd van de zaalcompetitie en de tegenstander was Fortuna D4. Vooraf spraken we af dat we strakke ballen naar elkaar zouden gooien en bij balverlies met zijn allen zouden proberen de tegenstander vast te zetten in hun verdedigingsvak.

De wedstrijd begon uitstekend voor ons en bij de eerste de beste aanval glipte Brent al langs zijn tegenstander. Die kon hem alleen met een overtreding afstoppen en met Sinterklaasavond op komst pakte Brent dit kadootje gretig uit door de 1-0 te scoren. Maar wie dacht dat we het vandaag gemakkelijk zouden krijgen werd al snel duidelijk dat we hier met een zeer geduchte tegenstander te maken hadden. Onze verdediging hield met moeite stand, maar kon uiteindelijk de 1-1 niet voorkomen. Gelukkig wist Brent zijn tegenstander daarna weer te verschalken en hij maakte er, na mooi aangeven van Alwin, met een lekkere doorloop 2-1 van. Helaas kwamen de gasten voor het einde van de eerste periode voor de tweede keer langszij.

Jennifer en Milou waren hard met elkaar in aanraking gekomen en laatstgenoemde moest even langs de kant om bij te komen. Jennifer speelde nog even door omdat we maar één wissel hadden, maar zij bleek duizelig te zijn. Haar tgenstandster maakte daar handig gebruik van door Fortuna voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong te zetten. Gelukkig was Sofia nog niet naar huis gegaan en kon zij haar zus vervangen. Super bedankt daarvoor!!! Ondertussen draaide onze tegenstander op volle toeren en kwamen we zelfs 2-4 achter. Dat was een tegenvaller, maar Lynx gaf zich zeker nog niet gewonnen. eerst scoorde Laura na een mooie aanval samen met Jamila en vervolgens scoorde Jamila zelf de gelijkmaker en stond het bij rust gelijk.

Cherilyn ging vervolgens even naar de kant omdat ze een beetje grieperig was. Het beste vak van Fortuna stond weer in de aanval een bezorgde ons handenvol problemen. Milou, Laura, Amber en Leticia stonden geweldig te verdedigen, maar konden helaas niet voorkomen dat we 4-6 achter kwamen. Maar na een mooie aangeef van Sofia kon Brent van een meter of drie zijn derde treffer van de wedstrijd maken en was de achterstand nog maar één doelpunt. Dit duurde helaas niet lang want Fortuna maakte snel daarna de 5-7. En eigenlijk dacht iedereen langs de kant dat dat de beslissing in de wedstrijd was. Maar met haar eerste doelpoging van de middag bracht Leticia met een mooi afstandsschot de spanning terug in de wedstrijd. Daarna hadden we wat pech: het schot van de Fortuna-speler was eigenlijk niet zo goed, maar ging er toch in, omdat iemand de paal heen en weer bewoog en de bal daardoor net op de binnenkant van de korf stuiterde in plaats van op de buitenkant.

Nog één periode te gaan en onze kansen op minimaal een gelijkspel waren uiterst klein. Maar we gaven ons zeker nog niet gewonnen. Ons aanvalsvak vuurde het ene na het andere schot op de korf van Fortuna af. Soms wat te gehaast, maar met Jamila, Cherilyn en Milou in de aanval hadden we zoveel lengte dat bijna elke bal bij het afvangen voor ons was. En met Laura daar nog bij ging de bal ook nog eens lekker snel rond. Het werd eerst 7-8 en vervolgens zelfs 8-8 (2x Jamila). Maar waar onze supporters langs de kant al tevreden waren met een puntje, gingen onze kanjers door voor de volle winst. En zoals wel vaker was Cherilyn ook ditmaal degene die de winnende treffer maakte. Om ons helemaal gerust te stellen maakte ze vervolgens ook nog de 8-10. Maar dat had zeker niet gekund zonder het geweldige werk van ons verdedigingsvak. Niet alleen werd Fortuna deze periode van scoren afgehouden, bijna elke afvang was voor ons en er werden ook veel ballen onderschept. Vervolgens werd de bal steeds na 2 of 3 keer overspelen snel in het aanvalsvak gebracht, zodat we de druk er vol op konden houden.

Een schitterende overwinning tegen waarschijnlijk de beste tegenstander die we dit seizoen zijn tegengekomen. Komende zaterdag zijn we vrij en de week daarop staat de wedstrijd tegen medekoploper Refleks op het programma. Een zeer sterke tegenstander, maar als we zo spelen als vandaag kunnen we misschien wel voor een stuntje zorgen.

Groetjes Marcel en Jan-Willem