• Kampioen waren we toch al, dus het resultaat van de wedstrijd van vandaag was niet meer van belang. We gingen gewoon lekker korfballen en proberen er een leuke wedstrijd van te maken. De uitwedstrijd in Scheveningen was een ware thriller geweest, waarin ons winnende doelpunt pas vlak voor het einde werd gescoord. En ook dit keer beloofde het een spannend potje te worden.

En dat werd het zeker. Het bleef razend spannend tot aan de allerlaatste seconde. Nadat we vroeg in de wedstrijd op voorsprong waren gekomen stonden we, na eerst op een 1-2 achterstand te zijn gekomen, bij rust op een 4-2 voorsprong. KVS wist vervolgens door twee doelpunten weer op gelijke hoogte te komen. Maar wij scoorden vervolgens ook twee doelpunten op rij. Toch wisten we de tegenstander nog niet definitief af te schudden en met nog één periode te gaan stond het 6-5 voor ons. Gelukkig werd er in het laatste deel van deze partij lekker scherp verdedigd en kwam onze voorsprong eigenlijk geen seconde meer in gevaar. In het aanvalsvak kregen we nog een aantal levensgrote kansen, maar het leek wel of iemand een deksel op de korf had gedaan. Zo eindigde de wedstrijd in een overwinning voor ons en behaalden we onze zesde zege op rij. Onze doelpunten werden vandaag gemaakt door Jamila(2x), Leticia, Brent, Cherilyn en Milou (in pas haar 2e wedstrijd, superknap!!!).

Na afloop waren we het er eigenlijk allemaal wel over eens dat het, ondanks de overwinning, eigenlijk niet zo’n hele leuke wedstrijd was geweest omdat onze tegenstander nogal (of eigenlijk veel te) fysiek speelde. Tijdens de wedstrijd raakte één van onze spelers daar al door geblesseerd en na afloop klaagden er ook veel van onze spelers over pijn na een hardhandige aanvaring met een tegenstander. Des te knapper is het dat jullie je hier niet door uit jullie spel lieten halen en toch een overwinning wisten te behalen.

Vorige week hadden we het kampioenschap behaald en dus gingen we na afloop van de wedstrijd naar de kantine om een feestje te bouwen, compleet met confetti, champagne en natuurlijk de welverdiende medailles. Wij als coaches hebben de afgelopen weken genoten van jullie spel en de inzet op de trainingen.

Dit was voorlopig onze laatste veldwedstrijd. We trainen nog wel even door op het veld en onze eerstvolgende wedstrijd is in de zaal. Dat is een oefenwedstijd op 10 november tegen Thor uit Rotterdam.

Groetjes Marcel en Jan-Willem