• Privacybeleid (work in progress)

    Lynx Korfbal hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze beschrijving willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

    Lynx Korfbal doet er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. Lynx houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

    Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

    • Uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt;
    • Verwerking van uw persoonsgegevens beperkt is tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn;
    • Vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens;
    • Passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen en blijven nemen zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is;
    • Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
    • Op de hoogte zijn van uw rechten omtrent uw persoonsgegevens, u hierop willen wijzen en deze respecteren.

    Lynx Korfbal draagt de verantwoordelijkheid voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van dit privacybeleid, of in algemenere zin, vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via onderstaande contactgegevens:

    Lynx Korfbal
    Platostraat 14
    2493 Den Haag-Leidschenveen

    privacy@lynx-korfbal.nl

    Waarvoor verwerken wij persoonsgegevens?
    Uw persoonsgegevens worden door Lynx Korfbal verwerkt ten behoeve van de volgende doeleinden:

    • Om het lidmaatschap te kunnen registeren;
    • Om de wedstrijd administratie uit te voeren;
    • Om de vrijwilligersorganisatie te kunnen beheren;
    • Om nieuwsbrieven en uitnodigingen te kunnen versturen.

    Voor de bovenstaande doelstellingen kunnen wij de volgende persoonsgegevens van u vragen:

    • Voornaam;
    • Tussenvoegsel;
    • Achternaam;
    • E-mailadres;
    • Geslacht;
    • Leeftijd;
    • Adresgegevens;
    • Telefoonnummer(s);
    • KNKV relatiecodes;

    Verstrekking aan derden
    De gegevens die u aan ons geeft kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor uitvoering van de hierboven beschreven doeleinden.

    Zo maken wij gebruik van een derde partij voor:

    • Het verzorgen van de leden- en wedstrijdadministratie.
    • Het innen en verzorgen van de contributie.

    Wij geven nooit persoonsgegevens door aan andere partijen waarmee we geen verwerkersovereenkomst hebben afgesloten. Met deze partijen (verwerkers) maken wij hierin uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen. Verder zullen wij de door jou verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is. Een voorbeeld hiervan is dat de politie in het kader van een onderzoek (persoons)gegevens bij ons opvraagt. In een dergelijk geval dienen wij medewerking te verlenen en zijn dan ook verplicht deze gegevens af te geven. Tevens kunnen wij persoonsgegevens delen met derden indien jij ons hier schriftelijk toestemming voor geeft.

    Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen welke gevestigd zijn buiten de EU.

    Minderjarigen
    Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jonger dan 16 jaar) indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger.

    Bewaartermijn
    Lynx Korfbal bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist.

    Beveiliging
    Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens van jou beschermen tegen onrechtmatige verwerking, zo hebben we bijvoorbeeld de volgende maatregelen genomen:

    • Alle personen die namens Lynx Korfbal van uw gegevens kennis kunnen nemen, worden gehouden aan geheimhouding daarvan.
    • We hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordbeleid op al onze systemen;
    • Wij maken back-ups van de persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten welke nooit ouder zijn dan 2 weken;
    • We testen en evalueren regelmatig onze maatregelen;
    • Alle gegevens worden versleuteld opgeslagen op onze servers;

    Als Lynx zijnde, werken we continue aan verbeteringen van onze beveiliging. Er staat nog een groot aantal punten open welke wij op korte termijn zullen oppakken om de beveiliging nog verder te optimaliseren.

    Rechten omtrent uw gegevens
    U heeft recht op inzage, rectificatie of verwijdering van de persoonsgegeven welke wij van u ontvangen hebben. Tevens kunt u bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door één van onze vrijwilligers. Ook heeft u het recht om de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of in opdracht van u direct aan een andere partij. Wij kunnen u vragen om u te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken. Verwijdering van gegevens kan ook tot gevolg hebben dat u niet langer lid van Lynx Korfbal kunt zijn.

    Cookies
    Een cookie is een klein tekstbestand die met de pagina’s van een websites wordt meegestuurd en door de browser op uw computer, tablet of mobiele telefoon wordt opgeslagen. We gebruiken cookies om u meer service te bieden bij het bezoeken van onze websites, die daardoor makkelijker worden in gebruik. Cookies zorgen er bijvoorbeeld voor dat u ingelogd kan blijven op een website of dat uw voorkeuren, zoals locatie- en taalinstellingen, worden onthouden. We kunnen dankzij cookies zien hoe vaak onze websites ?? en welke pagina’s ?? door bezoekers worden bekeken.

    Voor het plaatsen van bepaalde cookies moet u eerst toestemming te geven, voordat deze cookies mogen worden gebruikt. Deze toestemming is niet nodig indien en voor zover het technisch noodzakelijke (functionele) cookies en analytische cookies betreft, in de zin van de toepasselijke wetgeving, zoals artikel 11.7a lid 3 Telecommunicatiewet en de ePrivacy Verordening.

    U kunt uw toestemming voor cookies altijd weer intrekken, door uw internetinstellingen te wijzigen. Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kunt u vinden in de Help-functie van uw browser.

    Links naar andere websites
    De website kan links naar andere websites bevatten. Deze Privacyverklaring is alleen van toepassing op de websites van Lynx Korfbal. Andere websites kunnen hun eigen privacybeleid hanteren. Lynx Korfbal raadt u aan om voor het gebruik van andere websites altijd de betreffende privacyverklaring van die websites te raadplegen.

    Klachten / ideeen
    Mocht u een tip of een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen via privacy@lynx-korfbal.nl. Komen wij er samen met u niet uit dan vinden wij dit natuurlijk erg vervelend. U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacy bescherming.