• Voor onze laatste zaalwedstrijd gingen we naar Sassenheim om tegen TOP D5 te spelen. Helaas kon Marcel er niet bij zijn, omdat hij bij de C stond te coachen. De thuiswedstrijd hadden we ruim gewonnen, maar toen hadden we met veel invallers gespeeld. De meiden van TOP staan laatste in onze poule, maar we mochten ze zeker niet onderschatten, want ze hadden behoorlijk wat lengte in de ploeg.

En dat bleek al meteen in de eerste minuten. Ons aanvalsvak kwam er nog niet helemaal lekker door en aan de andere kant was het bij het eerste schot op onze korf meteen raak. Dat was even een tegenvaller, maar we lieten ons niet van de wijs brengen. Ook wij kregen nu een aantal goede kansen. Aan het einde van de training op woensdag had Marcel nog tegen Leticia gezegd dat ze gewoon moest schieten als ze vrij stond. Nou dat heeft TOP geweten! Met een mooi afstandsschot bracht ze ons weer op gelijke hoogte met de tegenstander. Ondertussen hadden we onze verdediging goed op orde en kreeg TOP heel weinig ruimte. En voor het einde van de eerste periode kwamen we verdiend op een 1-2 voorsprong. Bijna iedere wedstrijd scoort Alwin wel een doelpunt en dat was ook dit keer het geval.

De tweede periode kwam Amber erin voor Leticia en de eerste bal die in haar buurt kwam onderschepte ze gelijk. In de aanval werd het tempo goed hoog gehouden en toen Brent even vrijstond maakte hij er met een schot van afstand 1-3 van. Jennifer liep ook deze wedstrijd weer heel goed vrij, waardoor we het tempo hoog konden houden en deze periode weinig balverlies leden. Vlak voor het einde van de eerste helft maakte Jamila er 1-4 van.

Een comfortabele voorsprong zou je zeggen. Maar na rust kwamen we nou niet bepaald scherp uit de startblokken. Door slordig spel konden we de bal niet lang in ons aanvalsvak houden en bij het uitverdedigen werd er nogal eens getwijfeld waardoor TOP veel ballen onderschepte. Daarbij moet wel gezegd worden dat een paar speelsters van TOP naar onze mening iets te fel verdedigden, maar de scheidsrechter liet dit toe, dus daar hadden we wat pech mee. Het werd 2-4 en door een strafworp zelfs 3-4. Maar verder lieten we het niet komen, want na mooi samenspel met Laura benutte Cherilyn als enige van ons deze wedstrijd een doorloopje.

Daarmee ging ook alle hoop van TOP verloren en in het restant van de wedstrijd bouwde Lynx de voorsprong nog wat verder uit. Milou, die weer lekkere wedstrijd speelde, ging naar de kant en Alwin kwam er weer in. Die miste een schot, maar Brent ving goed af, leunde achterover zodat de tegenstander niet kon verdedigen en gooide de bal in het mandje. En het werd nog erger voor de ploeg uit Sassenheim toen Alwin zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maakte. Daarmee kwam de eindstand op 3-7.

Het zaalseizoen is nu ten einde. De wedstrijd van vandaag was niet meer van belang voor de stand, maar met 10ptn hebben we het in deze best pittige poule zeker niet verkeerd gedaan. Nu gaan we weer het veld op. Daar zijn we ingedeeld in een poule met allemaal teams waar we dit seizoen al tegen hebben gespeeld. Allemaal ploegen die aan elkaar gewaagd zijn, dus dat belooft een hoop mooie wedstrijden.

Groetjes van Jan-Willem