• Vandaag ging onze E2 naar Bleiswijk om daar tegen Weidevogels E4 te spelen. Karin kon er helaas niet bij zijn en er was mij gevraagd om de coaching van haar over te nemen. Een andere coach en dus ook andere opdrachten voor de spelers vandaag. We spraken vooraf af om extra op de volgende dingen te letten: alle 4 de spelers in het veld in het spel betrekken, niet te gehaast schieten maar ook kijken of iemand anders er misschien beter voorstaat en niet alleen met zijn allen aanvallen, maar ook allemaal meehelpen in de verdediging als de tegenstander de bal heeft.

Er waren vandaag lekker veel supporters met ons meegekomen om ons aan te moedigen. We moesten wel erg wennen aan de hal waar we in speelden. De vloer was van beton, zonder verende laag erop en daarom stuiterden de ballen wel erg hoog op. Ook zaten er ramen in het dak, waardoor we zelfs een deel van de wedstrijd tegen de zon in keken. En het was niet bepaald warm in de hal, maar dat losten we goed op door lekker hard te rennen en constant in beweging te blijven.

De wedstrijd begon niet zo goed want we stonden al snel 1-0 achter. Vervolgens maakte Jasper de 1-1. We leken op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Johan werd helaas afgekeurd. Weidevogels was zeker geen slechte tegenstander en voor de eerste pauze kwamen ze op 2-1.

Toen kwam Alex erin en hij had niet lang nodig om de 2-2 te scoren. Lynx was lekker warmgedraaid en we scoorden het ene na het andere doelpunt. Bij rust was het 2-5 voor ons na doelpunten van Noya, nog één van Alex en de tweede van Jasper.

In het begin van de tweede helft maakte Weidevogels nog een doelpunt, maar dat was gelijk ook hun laatste van de wedstrijd. Lynx was echter nog lang niet klaar met scoren. Alex maakte er twee op rij en daarna zagen we dat Noya het beste voor het laatst bewaard had. Ze maakte maar liefst vijf doelpunten achter elkaar!!! We hadden tijdens de laatste pauze afgesproken nog wat doorloopjes te proberen. Dat ging best aardig, maar helaas leverde het geen doelpunten op omdat de tegenstander goed stond te verdedigen. Zo werd de eindstand van de wedstrijd 3-12.

Mooie overwinning voor de kanjers van de E2. Jullie hebben vandaag echt een super goede wedstrijd gespeeld en alle dingen die we vooraf afgesproken hadden waren goed terug te zien in jullie spel. Het was echt genieten van jullie enthousiasme en samenspel, waarbij ook de jongste heren vaak de bal kregen (natuurlijk ook omdat ze heel goed vrijliepen).

En het allerleukste van vandaag was, dat iedereen gescoord heeft. Want bij de strafworpen (3-3) wist zowel Stein als Johan de bal nog in de korf te mikken.

Nu staat er een maand geen wedstrijd op het programma voor de E2. Kijken jullie goed naar de opstellingen om te zien of jullie ergens moeten invallen?

Groetjes van de zeer tevreden invalcoach Jan-Willem