• kop Schoolkorfbal
  • Parkeren

Er zijn best veel parkeerplaatsen bij Lynx, maar wij adviseren u lopend of op de fiets te komen. Zorg ook dat de fietsen in de rekken staan en niet op het pad van de ingang. Bij calamiteiten moet het complex bereikbaar zijn voor de hulpdiensten.

Bus 30 en Tram 15 stoppen bij het sportpark.

• Kleutersport

Kangoeroe Klup voor kinderen van groep 1 en 2

Tijdens het schoolkorfbaltoernooi zijn er veel jonge kinderen die langs de lijn staan om hun oudere schoolgenootjes, broertjes of zusjes aan te moedigen. Voor deze en andere kinderen uit groep 1 en 2 zal er tijdens het toernooi een "echte" training worden georganiseerd om 14.00 uur waarin op speelse wijze kennis wordt gemaakt met het korfballen. Kom vooral kijken en doe mee!

• Buitenspeeldag

Buitenspelen is super belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Daarom organiseren Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon al meer dan 10 jaar de nationale Buitenspeeldag. Die dag maken we van Nederland één grote speelplek! Doe je dit jaar ook mee?

Op Sportpark Boswijk komt o.a. een stormbaan, een springkussen en vele andere spellen zoals blikgooien, zaklopen en nog veel meer!

• Deelnemers groep 5/6

• RKBS De Walvis A * Kampioen
    • RKBS De Walvis B
    • RKBS De Walvis C
    • Nootdorp

13:15 Nootdorp - Walvis C (2-3)

13:40 Walvis B - Walvis A (1-5)

14:05 Walvis B - Nootdorp (2-3)

14:30 Walvis A - Walvis C (6-0)

14:55 Nootdorp - Walvis A *afgelast

15:20 Walvis C - Walvis B *afgelast

Wedstrijden zijn 20 minuten met een paal van 3 meter. Er wordt 4 tegen 4 gespeeld.

• Deelnemers groep 7/8

• RKBS De Walvis * kampioen
    • Montessorischool Leidschenveen
    • Nootdorp

13:15 Leidschenveen - Nootdorp

14:05 Walvis - Leidschenveen

14:55 Nootdorp - Walvis (1-1)

Wedstrijden zijn 2x15 minuten met een paal van 3 meter. Er wordt 4 tegen 4 gespeeld.

• Finale

Aan het einde van het toernooi wordt er een finale gespeeld. Al jaren vragen wij ons af... wie is er nu eigenlijk beter? Groep 5/6 of groep 7/8?

We spelen met de regels van Groep 5/6.

De Walvis A (5/6) - De Walvis (7/8) (1-6)

• Historie

Lynx bestaat sinds 2010 en organiseert al sinds 2012 een schoolkorfbaltoernooi voor basisscholieren, hoofdzakelijk uit Leidschenveen-Ypenburg maar vaak doen ook teams van scholen uit Nootdorp, Laak en Centrum aan het toernooi mee. Het kennismaken met en uiteraard ook het promoten van de korfbalsport is altijd het doel geweest van dit toernooi.

• Spreekbeurt en werkstuk

Wil je een spreekbeurt of werkstuk over korfbal houden? Echt top! Je klasgenoten gaan daar vast erg veel plezier aan beleven en wij hebben je alvast wat werk uit handen genomen!

Met de informatie uit ons spreekbeurtpakket kom je al een heel eind!

Wil je extra indruk maken op je vrienden en op je juf/meester? Neem dan contact met ons op voor extra materialen zoals een korfbal-bal, -mand of zelfs een -clinic voor jouw klas!

• Rookvrij

Volgens het rokersbeleid van Lynx wordt er op het sportcomplex, dus ook tijdens het schoolkorfbaltoernooi, niet gerookt. Het is dan ook tijdens het schoolkorfbaltoernooi niet toegestaan te roken op ons complex. Wilt u wel roken, dan doet u dat buiten de hekken en op een plek waar de rook niet over het veld waait.